Tuesday, November 24, 2009

Jak uskladnit jablka

Jak sklízet a jak uskladnit jablka aby dlouho vydržela? Ono to celé začíná právě již sklízením, protože je nutné je brát do ruky a pěkně postupně, po jednom. Jablka namačkaná nebo padaná jsou k uskladnění nevhodná, kazí se. Obvyklou chybou bývá i to, že lidé ovoce češou opatrně, ale pak skládají na sebe, až jsou spodní vrstvy namačkané od váhy ležící na nich. Z takových jabblek se sice dá udělat výborný mošt, (nebo kalvados) ale tím to asi končí. Na druhou stranu, opatrně otrhané a nepoškozené ovoce vydrží při dobrém skladování x měsíců, mě osobně obvykle vydrží zbytek jablek (pravda, již trochu scvrklých) na chalupě až do dubna. Ale má to háček, musíte ovoce hlídat a opatrně kontrolovat, jinak se vám od jednoho poškozeného kousku může zkazit celá bedna.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home